Hozzánk is megérkezett a Mikulás!

A III. WIZZ AIR DEBRECEN AIRPORT RUN októberi futóversenyére a legtöbb futót mozgósító iskolaként elnyertük a Sportcentrum által felajánlott 500.000 Ft értékű sportszerutalványt.

A Mikulás ma meghozta az ajándékot: két ping-pong asztalt, többféle labdát, az atlétika tanítását segítő különféle eszközöket, tornatermi felszereléseket, melyet az osztályok képviselői fogadtak.

Élményekkel teli jó sportolást kívánunk minden diákunknak!

P_20191206_095028

Sportsiker

játékos sportverseny2019

Iskolánk lelkes csapata (mindössze 1 ponttal lemaradva az ezüstéremtől), III. helyezést ért el  a diákolimpiai Játékos sportverseny megyei döntőjén. Gratulálunk a csapat tagjainak és a felkészítőknek!

Méltóság Nap 2019

A Debreceni Hospice Ház Alapítvány felhívására iskolánk is megszervezte 2019. november 8-án a Méltóság Nap programját.

Ezen az eseményen a gyógyíthatatlan betegek iránti együttérzést, a gondoskodás, támogatás, elfogadás, jóindulat, az emberi méltóság iránti tisztelet fontosságát fejeztük ki közösségi eseményeinkkel.

A rövid zenés megemlékezést követően a program szimbólumát, a nárciszt élőképként alkottuk meg az udvaron, fehérbe, sárgába, zöldbe öltözve.

IMG_20191108_095038

Posztolj a MÉLTÓSÁGról! felhívásunkra nagyon sok szép vizuális alkotás és megszívlelendő gondolat érkezett, melyeket az ebédlőben kiállítva a következő hetekben meg lehet tekinteni.

IMG_20191108_100556

Az alsós osztályok a rossz idő miatt a teremben hozták létre az élő nárcisz mezőt, így is szívet melengető volt az élmény!

IMG_20191108_124527

További képeket ITT találtok.

Köszönjük minden résztvevőnek az aktivitást!

“SuliFórum” a suliválasztó program

Iskolánk végzős tanulói november 6-án 13 órától csaknem teljes létszámban vettek részt az eseményen. A bemutatkozó nyolc középiskola standjának meglátogatása után a megnyitón is ott voltunk, majd az Ady Endre Gimnázium diákjainak valamint a Fazekas Mihály Gimnázium TANÁROCK zenekarának műsoros köszöntőjét élvezhettük.

A nagyszerű rendezvény segíti gyermekeinket a számukra legmegfelelőbb középiskola kiválasztásában.

Sok sikert kívánunk!

E-hulladékot gyűjtöttünk

Iskolánk közössége is csatlakozott az elektronikai hulladék gyűjtő akcióhoz. Büszkék vagyunk, hogy együtt cselekedtünk környezetünk védelméért!

https://civishir.hu/helyben-jaro/2019/10/31-tonna-hulladek-a-debreceni-iskolasoknal

Várjuk kis elsőseinket a jövő tanévre!

Iskolába hívogató egyedül 1_001 Iskolába hívogató egyedül 2_001

 

1956-ra emlékezünk

Október 21-én a diákjaink által készített kisfilmek képei peregnek az aulában. Álljunk meg néhány percre, emlékezzünk a szabadság hőseire, a cselekedni, jobbítani vágyó forradalmárokra!

Október 22-én rendhagyó módon, filmvetítéssel idézzük fel 1956 őszének eseményeit. A Nap utcai fiúk című játékfilm illetve a Partizánok című rövidfilm segítségével kerülhetünk közelebb a 63 évvel ezelőtti korhoz.

Október 23-ra méltóságteljes, meghitt ünnepet kívánunk!

Az összefogás diadala – Wizz Air futóverseny

Október 5-én a Debreceni Repülőtér leszállópályáját futók ezrei népesítették be.

Idén harmadik alkalommal került megrendezésre a Debrecen International Airport Kft. és a Debreceni Sportcentrum Közhasznú Nonprofit Kft. szervezésében a Wizz Air Debrecen Airport Run névre keresztelt futóverseny. A szervezők felhívással fordultak az iskolákhoz, értékes jutalmat kiírva a legtöbb futót mozgósító intézményeknek.

A pedagógusok, szülők, családok, barátok összefogásának az eredménye: 175 nevezővel iskolánk lett az első!

A Szertár Sportbolt felajánlása. 500.000 Ft értékű sportszervásárlási utalvány! Köszönjük minden lelkes résztvevőnek!

 

nyeremény

futáson

 

Október 4. – Kegyelet és közösségi programok

Október 4-én reggel az aradi vértanúk iránti kegyeletet fejezték ki az osztályok. Az 1849-es eseményekre, a halhatatlan emlékű hősökre rövidfilm megtekintésével emlékeztünk.

Hagyományos családi egészség-és sportdélutánunk sok érdekességet és színes programot kínált.

600 diákunk egészséges, főzés-sütés nélküli zöldség és gyümölcs alapú ételeket kóstolt, délelőtt a Cívis Hungast Kft., délután  a szülői közösségek jóvoltából. Az alsó tagozatosok mozgásos játékokat ismertek meg, váltóversenyen mérték össze ügyességüket. A felső tagozatosok sportágválasztó keretében 11 helyszínen, neves mesterek, edzők, versenyzők irányításával rövid bemutató után kipróbálhatták az asztalitenisz, kosárlabda, kézilabda, vívás, tenisz, tollaslabda, lézerlövészet, darts, floorball, zumba, sportaerobic technikáit, alapmozgásait. A saláták, zöldségkrémek, smoothiek, egészséges alapanyagú sütemények elfogyasztása után a tanár-szülő csapat a diákok ellen lépett a kosárlabda pályára.

A rendezvényt  Türk László önkormányzati képviselő úr támogatta.

https://haon.hu/kozelet/helyi-kozelet/sportagakat-nepszerusitettek-a-petofiben-3586779/

 

Terülj, terülj asztalkám!

asztal2

terülj asztalkám

További képeket ITT találtok.

 

A zene világnapja

Október 1. a zene nemzetközi ünnepnapja.

Hagyományainkhoz híven ebben az évben is csatlakoztunk a világnaphoz, tagozatonként eltérő módon.

Október 1-jén délután az alsó tagozatos osztályok a tornateremben dalstafétával, hangszerbemutatóval, vidám táncházzal ünnepeltek. Vendégeink voltak a környező óvodák képviselői és az őszi rajzpályázatunk díjazottjai.

A felső tagozatosok október 2-án közös énekléssel, majd zenés szünetekkel emlékeznek meg a zene világnapjáról.

Legyen a zene mindenkié!

zenekar

Biró Imre tanár bácsi és barátai zenéltek a több száz fős, lelkes, szépen éneklő közönségnek és húzták a talpalávalót a remek hangulatú táncházban. Köszönjük!

Vili bácsi

A kör közepén Herz Vili bácsi, a felülmúlhatatlan előtáncos.

Az oldalt a www.markjanos.hu készítette.
Powered by WordPress | Designed by: WordPress Themes | Thanks to best wordpress themes, Find WordPress Themes and Themes Directory