“Barátságos, egészségtudatos iskola” – hírek és programok

Intézményünkön belül a “Barátságos, egészségtudatos iskola” programnak évek óta sok eleme valósul meg.

Először 2019-ben sikerült a legtöbb indulót mozgósító iskolaként 500.000 Ft-os sportszerutalványt nyernünk a Wizz Air futóversenyen.

Most, 2021-ben – túlszárnyalva az akkori létszámot -, 301 fő nevezővel a Tóth Árpád Gimnázium mögött (akiknek gratulálunk) második helyen végeztünk. Köszönet a lelkes szervezőknek és résztvevőknek!

Szeptember 25-én, szombaton délelőtt a repülőtér területén találkoztunk. A 2,5 km-es (iskolai) futás rajtja 10.30.kor volt. Az ennél hosszabb távot választók 9 órától indultak.

A színpadon 11 óra után került sor az iskolák közötti verseny eredményhirdetésére, ahol 350.000 Ft-os sportszerutalványnak örülhettünk.

Szeptember 24-én az Egészségtudatos gondolkodás és iskolai mozgástevékenységek témanapját tartottuk sportdélutáni eseményekkel.

Játékos feladatok az egészséges életmód témájában, mozgásos állomások (Keresd a párját!, Láb a lábra! Ping-pong a célba!) hívták vidám élményszerzésre az osztályközösségeket.

Az Aktív Magyarországért Felelős Kormánybiztosi Iroda a KELLO közreműködésével a SPORTSZELFI című verseskötettel kedveskedett gyermekeinknek, bízva abban, hogy a sportolás offline módjait megismerve és kipróbálva az aktív életmód szépségeire és egészségmegőrző hatására irányítja a figyelmet.

Keressétek a szép kiállítású új köteteteket az iskolai könyvtárban!

Aqua Challenge 2021. október 1-31. között

Legyen október a vízivás hónapja! A kihívás célja felhívni a figyelmet a megfelelő minőségű és mennyiségű folyadékfogyasztás fontosságára. Az önkéntes résztvevők a hónap során kizárólag vízzel pótolják folyadékszükségletüket.

Csatlakozhattok az október 1-jén induló Aqua Challenge kihíváshoz a Facebookon, követhetitek a játékszabályokat. Minden héten nyereményjátékot is találnak a résztvevők!

(Élj könnyebben! – merőkanál.hu Facebook oldal)

 

Egyetlen apró változtatással is nagy lépést tehetünk az egészségesebb életmód felé!

Az oldalt a www.markjanos.hu készítette.
Powered by WordPress | Designed by: WordPress Themes | Thanks to best wordpress themes, Find WordPress Themes and Themes Directory